Ministrul Gaburici, la lansarea construcției Chişinău Arena: Va avea un impact pozitiv imediat asupra economiei țării

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat, astăzi, la evenimentul de inaugurare a șantierului de construcție a complexului multifuncțional de importanță națională Chișinău Arena.

"Astăzi a fost dat startul construcției celui mai impunător proiect de acest fel din țara noastră. Cred cu tărie în dezvoltarea acestui complex și sunt sigur că în afară de locuri de muncă create și un beneficiu pentru populație, complexul va avea un impact pozitiv imediat asupra economiei țării. Va aduce turiști, venituri atât la bugetul local, dar și la cel de stat", a precizat ministrul Chiril Gaburici.

Complexul multifuncțional "Chișinău Arena" va fi dat în exploatare în termen de 12 luni din momentul lansării construcției, fiind amplasat strategic cu acces către drumuri de importanță națională și internațională.

Compania turcească Summa este câștigătoarea concursului desfășurat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării privind selectarea companiei private pentru implementarea proiectului de Parteneriat Public-Privat de proiectare și construcție a arenei polivalente de interes național.

Citeşte şi: A început construcția Arenei Chișinău. Andrian Candu: Astăzi se scrie istoria modernă a Republicii Moldova (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu