Ministrul Gaburici a dat ordin: Conducerea CFM are la dispoziţie două luni pentru a eficientiza cheltuielile și a mări salariile angajaților

Embed:

Conducerea întreprinderii "Calea Ferată a Moldovei" are la dispoziţie două luni pentru a eficientiza cheltuielile și a mări salariile angajaților. Ordinul vine din partea
Ministerului Economiei și Infrastructurii, după ce ministrul Chiril Gaburici s-a întâlnit cu administrația CFM.

"Noi vrem să vedem un număr mai mare de pasageri care folosesc serviciile Căii Ferate. Noi vrem să vedem un număr mai mare de agenți economici care folosesc serviciul de transport mărfuri", a declarat ministrul Ecnomiei și Infrastructurii.

Șeful CFM spune că în doi ani, întreprinderea ar putea scăpa de datoriile istorice. Suma se ridică la 370 de milioane de lei, dintre care 100 de milioane sunt restanțe la salarii. Administraţia propune optimizări. Altfel spus, să fie create filiale care să administreze mai multe gări, cu mai puţin personal.

"Vom face economii, vom majora salariile la lucrătorii care rămân să activeze în întreprindere", a menţionat Iurie Topală, director CFM.

Gara Feroviară din Chișinău a trecut printr-o astfel de optimizare încă în 2015.

"Am început să închidem încăperi. Gara Suburbană care erau angajați acolo și de serviciu pe gară, și lucrători, când un tren, două acolo se opreau în gară", a precizat Mihail Arusoi, directorul Gării Feroviare Chișinău.

Totuşi cheltuielie sunt prea mari, iar din această cauză şi lefurile sunt mici, iar uneori cu întârziere.

"Salariul așa e, 2.400 - 2.500, mai mult de 2.500 nu primim", a spus o angajată.

"Nu dau salariul la timp. De patru luni de zile nu l-au dat", a explicat un angajat.

"Noi câte cinci luni nu primim salariul. Ce avem pe acasă, noi suntem de la țară și numai cu asta ne descurcăm", a afirmat un angajat.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în patru luni ale acestui an, peste 400 de mii de oameni au ales călătoriile cu trenul, cu aproape 12 la sută mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu