Ministrul Finanțelor şi guvernatorul BNM: Moldova a trecut peste criza economică provocată de furtul din sistemul bancar

Embed:

Moldova a reuşit să treacă peste criza economică provocată de furtul din sistemul bancar, iar acum înregistrează progrese. Declaraţia a fost făcută de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu şi guvernatorul Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea, într-un interviu epentru Fondul Monetar Internațional. 

Cei doi au fost oficiali au fost întrebaţi şi despre paşii pe care urmează să-i facă ţara noastră pentru a continua să se dezvolte din punct de vedere economic. Armaşu susţine că acest lucru va fi posibil datorită unei administrări mai bune a impozitelor, a taxelor vamale şi o birocrație redusă. La rândul său, Cioclea a declarat că procesul de creştere economică în ţară poate fi accelerat prin atragerea investițiilor străine în sistemul bancar.

În ceea ce priveşte combaterea corupţiei, ministrul Finanţelor a spus că o prioritate pentru actualul Guvern de la Chişinău este reforma administrației publice centrale. Anul trecut, economia Moldovei a crescut cu peste patru la sută faţă de 2015.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în 2016, Produsul Intern Brut a însumat peste 134 de miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu