Ministrul Finanţelor: Proiectul de lege privind majorarea salariilor va fi propus spre aprobare Guvernului în această săptămână

Embed:
Proiectul de lege privind majorarea salariilor în sectorul bugetar va fi propus spre aprobare Guvernului în această săptămână. Despre acest lucru a anunţat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu în cadrul emisiunii "Tema Zilei" de la Canal 2.

"Zilele acestea lucrăm la procesarea tuturor avizelor şi propunerilor de îmbunătăţire, inclusiv şi de la Sindicate", a declarat Octavian Armaşu, ministrul Finanțelor.

Ministrul a dezminţit unele zvonuri apărute în presă, potrivit cărora în urma acestei reforme, vor fi tăiate salariile unor categorii de bugetari. Demnitarul a precizat că niciun angajat din sectorul public nu va avea de pierdut.

"Este asigurată o majorare a Fondului de Salarizare cu circa 1,3 miliarde lei. Noi cu această majorare a Fondului de salarizare putem să asigurăm implementarea acestei grile tarifare unice. A fost discutat şi agreat cu Fondul Monetar Internaţional unde este prevăzută acestă sumă alocată pentru fondul de salarizare", a declarat Octavian Armaşu, ministrul Finanțelor.

Reforma salarială este mult aşteptată de toţi bugetarii, susţin sindicaliştii.

"Proiectul acesta îl considerăm un lucru pozitiv. Circa 40 la sută din angajaţii din învăţământ aveau un salariu mai mic decât minimul de existenţă, care era de 1100 - 1300 de lei. Lucrul ăsta, Slavă Domnului, pleacă în istorie. Specialiştii debutanţi, s-a spus 40 % şi dacă mai punem şi cei 120 de mii de lei indemizaţia unică pentru specialiştii tineri, desigur că e un suport foarte important ca să motivăm tinerii să vină în sistem",  aspus Ghenadie Dodonos, preşedintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei.

Potrivit liderului PDM, Vlad Plahotniuc, salariile vor creşte cu 20, 50 şi chiar 90 de procente pentru aproape 200 de mii de persoane din domeniul
educaţiei, asistenţei sociale, administrării publice locale şi sănătate. Proiectul de lege urmează să fie adoptat de Parlament până la sfârşitul lunii noiembrie, când expiră mandatul actualului legislativ. Bugetarii vor ridica lefurile majorate în luna ianuarie.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu