Ministrul Finanţelor: Proiectul bugetului de stat pentru anul 2017, bazat pe o creştere economică considerabilă

Embed:

Proiectul bugetului de stat pentru anul 2017 este bazat pe o creştere economică considerabilă, majorarea exporturilor, dar şi a importurilor. Declaraţiile au fost făcute de către ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, în cadrul emisiunii Fabrika de aseară. Acesta a mai spus că documentul îşi propune ca cetățenii să fie puşi în condiții egale, fără să-i favorizeze pe unii în detrimentul altora.

"Noi ne-am străduit să nu avem careva schimbări radicale în sistemul de impozitare. Mai mult, ne-am axat pe a da instrumente businessului de a-şi dezvolta afacerea în cadrul fiscal existent. Cum ar fi soluţia fiscal individual anticipate. Un instrument care de mult era aşteptat de mediul de afaceri. Totodată, fiscului i-am dat mai multe instrumente ca să asigure lărgirea bazei fiscal", a precizat Armaşu.

În cadrul emisiunii, ministrul Finanţelor a mai declarat că 2017 va fi anul schimbărilor în folosul cetăţenilor:

"Anul 2016 a fost anul în care ne-am dedicate totalmente crizei în care s-a pomenit ţara. Anul 2017 vreau să devină un an al relansării. În buget ne-am propus o creştere reală de 3 la sută, iar eu tind să cred că potențialul de creştere este mult mai mult".

Potrivit proiectului bugetului de stat, în 2017, vor fi implementate peste 70 programe, dintre care, cele mai importante sunt cele de susținere în sectorul drumurilor, de dezvoltare a infrastructurii în agricultură și construcția locuințelor pentru persoanele defavorizate. Potrivit premierului Pavel Filip, bugetul pentru anul viitor corespunde realităților din ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu