Ministrul finanţelor Natalia Gavriliţa vrea ca Serviciul fiscal să fie o AUTORITATE DE TEMUT

Serviciul fiscal trebuie să fie o autoritate de temut. De această părere este ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţa. În cadrul unei conferinţe de presă Gavriliţa a fost întrebată dacă majorarea cotei TVA pentru hoteluri, restaurante şi cafenele nu va duce la creşterea evaziunii fiscale în acest domeniu. Or, Guvernul Filip a redus această cotă anume pentru a combate astfel de ilegalităţi. 

"Noi trebuie să înţelegem că evaziunea fiscală este o crimă cu care trebuie să luptăm, pentru că în toate statele Serviciul fiscal este un serviciu puternic, care asigură generarea veniturilor la buget. Eu cred că toată lumea ştie că în statele unite Serviciul fiscal este tot atât de puternic, ca şi organele de ocrotire a normelor de drept şi este o autoritate de temut.", a declarat Gavriliţa. 

Publika.md aminteşte că astăzi, ministrul Finanţelor a anunţat că vor fi anulate tichetele de masă, va fi majorată cota TVA pentru HoReCa şi vor creşte unele accize. Totodată, autorităţile vor să elimine mai multe scutiri. 

CITEŞTE ŞI: Ministrul finanţelor anunţă MAJORAREA cotei TVA pentru hoteluri, restaurante şi cafenele. Vor creşte şi unele accize

Lasă un comentariu