Ministrul Finanţelor: Creşterea economică şi veniturile mari în buget vor asigura acoperirea cheltuielilor privind majorările anunţate de PDM

Embed:

Creşterea economică şi veniturile tot mai mari în bugetul de stat vor asigura acoperirea cheltuielilor legate de majorările anunţate săptămâna trecută. Acest lucru a devenit posibil datorită reformelor guvernamentale, în special în domeniul fiscal. Declaraţia a fost făcută de ministrul Finanţelor, Ion Chicu, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

"Pentru anul 2019, este prognozată o creştere economică de 4%. Banca Mondială a stabilit o creştere economică la nivel de 3,8%. Tendinţa ultimilor ani arată că veniturile în bugetul de stat, faţă de planul iniţial, erau de aproape trei miliarde de lei", a declarat ministrul Finanţelor.

Ion Chicu a mai precizat că proiectele care prevăd mai multe majorări şi alocarea unor plăţi noi, în scurt timp, vor ajunge la Guvern şi Parlament.

"Aceste proiecte vor putea fi votate în lectura finală doar de către o noua componenţă a Parlamentului, deja după alegeri. Cu cât mai repede se va încheia procesul legat de acest scrutin, cu atât mai curând va fi posibil ca aceste proiecte să intre în vigoare", a menţionat Ion Chicu.

Marţi, guvernarea democrată a anunţat despre alocaţia de 200 de lei pentru fiecare copil, până la vârsta de 18 ani şi un ajutor unic de Paşti în valoare de 600 de lei pentru pensionari și alte categorii sociale cu venituri de până la două mii de lei.

De asemenea, a fost propusă majorarea până la 10 mii de lei a indemnizaţiei unice la naşterea copilului.

Totodată, peste 150 de mii de familii, care au un venit lunar de până la două mii de lei, vor beneficia de un ajutor mai mare pentru perioada rece a anului, în valoare de 700 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu