Ministrul economiei Vadim Brînzan a comentat furia oamenilor, după ce S-A SCUMPIT lumina

Actualul ministru al Economiei, Vadim Brînzan, a fost întrebat de jurnaliştii de la Radio Europa Liberă dacă ştie despre faptul că cetăţenii sunt foarte înfuriaţi şi supăraţi pe actuala guvernare, care nici nu a reuşit să preia bine puterea, că imediat a anunţat majorarea tarifelor.

Vadim Brînzan a dat însă un răspuns revoltător dând vina pe oameni care nu au cerut la timp majorări de tarife.

"De ce n-ați venit atunci să dați cu pumnul în masă și de ce tarifele nu s-au majorat? De ce ANRE, de exemplu, n-a majorat tarifele când trebuia să le majoreze? De ce a micșorat tarifele la gaze, când trebuia, de fapt, să le mențină așa cum erau?", a spus Brînzan. 

PUBLIKA.MD aminteşte că de astăzi, plătim mai mult pentru energia electrică. Tarifele au crescut semnificativ pentru locuitorii din nordul ţării, car vor plăti cu 15 la sută mai mult pentru fiecare kilowat oră. În cazul clienţilor Gas Natural Fenosa preţul a fost majorat cu şase procente.

Astfel, locuitorii din sudul şi centrul ţării, inclusiv Chişinău, vor trebui să scoată din buzunare cu 10 bani mai mult pentru un kilowat oră, adică un leu şi 89 de bani.

Preţul este cu mult mai mare în cazul clienţilor din nordul ţării. Tariful a crescut cu 32 de bani, până la doi lei şi 23 de bani. 

Lasă un comentariu