Ministrul Economiei pledează pentru menţinerea TVA-ului de 8% în agricultură

Embed:

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, se pronunţă pentru păstrarea pentru o perioadă de câţiva ani a unei Taxe pe Valoarea Adăugată (TVA) redusă în agricultură, într-un efort de impulsionare a branşei. „Sectorul agricol are un potenţial foarte mare. Are nevoie de a fi susţinut cel puţin 3-4 ani ca să fie atractiv”, a declarat demnitarul astăzi la o conferinţă de presă, dedicată analizei rezultatelor obţinute anul trecut şi elucidării sarcinilor pentru acest an.

Decizia de a avea o taxă redusă de 8% este una corectă. Dacă statul va avea o mică rezervă de capacitate, dacă sistemul de restituire a TVA-ului va funcţiona ca ceasul elveţian, s-ar putea să revenim”, a precizat Valeriu Lazăr.

„Trebuie să avem grijă de sectorul agro-alimentar, să scoatem constrângerile ca el să fie atractv şi să utilizăm cu grijă rezervele pentru a colecta impozitele”, a spus oficialul, sugerând că Inspectoratul Fiscal ar putea diminua presiunea asupra producătorilor şi ar putea spori vigilenţa în colectarea taxelor din sfera comerţului şi serviciilor. „Trebuie să punem altfel accentul în administrarea fiscală”, a specificat ministrul Economiei Valeriu Lazăr.

Parlamentul a decis că producătorii agricoli vor plăti TVA de 8% în acest an, deşi Fondul Monetar Internaţional insistă ca taxa să fie de 20%.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu