Ministrul Economiei: Este necesară urgentarea interconexiunii electrice cu România şi UE

Ministrul Economiei, Stephane Bride a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă. Oficialii au efectuat un schimb de opinii privind cooperarea economică dintre cele două state.

Stephane Bride a afirmat că dezvoltarea durabilă a sectorului energetic trebuie accelerată. În pofida tuturor greutăţilor, demonstrăm că avem viziune şi obţinem rezultate. Cu doi ani în urmă, gazoductul Iași-Ungheni era doar o idee, abordată cu scepticism, iar ieri am dat startul livrărilor de gaz românesc în 22 de localităţi din raionul Ungheni şi Nisporeni. Urmează să mai facem un efort ca să extindem conducta până la Chişinău şi să finalizăm cele două staţii de creştere a presiunii, una pe partea moldovenească şi alta în România", a spus ministrul Economiei. 

Stephane Bride a spus că este necesară urgentarea proiectelor de interconexiune electrică cu piaţa românească şi europeană. Până în 2020 se preconizează construcţia liniilor de interconexiune cu sistemul electroenergetic românesc Vulcăneşti-Chişinău, Ungheni-Străşeni, Bălţi-Suceava.

La rândul său, diplomatul român a transmis deschiderea autorităţilor de la Bucureşti pentru consolidarea rolului său de partener comercial strategic pentru Republica Moldova şi continuarea proiectelor investiţionale în sectorul energetic, transmite Ministerul Economiei într-un comunicat pentru presă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu