Ministrul Economiei asigură că la iarnă moldovenii nu vor îngheţa şi Gazprom va coborî preţul la gaz

Embed:

Chișinăul și Moscova au convenit să prelungească actualul contract de livrare a gazelor rusești. Potrivit ministrului Economiei, Andrian Candu, consumatorii din țara noastră vor fi asigurați cu gaze naturale în perioada rece a anului. Declaraţiile au fost făcute la Fabrika.

"Până în data de 1 noiembrie sau în cel mai scurt timp legat de 1 noiembrie contractul să fie prelungit. Noi nu vorbim de a aștepta în pragul zilei de 31 decembrie, dar vorbim de o perioadă de până la alegeri. Noi credem că cel puțin cinci dolari ar trebui să fie scăzut din cele 374 cât sunt astăzi", a spus Candui.

Ministruli Economiei a mai declarat că reprezentanții Gazprom au dat asigurări că nu vor sista livrările de gaze către țara noastră. Candu a menţionat că, în caz contrar, furnizorul rus va fi penalizat, deoarece nu-și respectă angajamentele contractuale. 

Totuși, în situația unei crize energetice, Ucraina s-a angajat să livreze Moldovei o cantitate suficientă pentru acoperirea necesităților interne. Actualul contract cu Federația Rusă expiră în data de 31 decembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu