Ministrul Economiei a susținut un discurs la Doha. Ce a spus Stephane Bride despre Moldova

Republica Moldova a stabilit opțiunea clară pentru integrarea în Uniunea Europeană și piața sa internă a energiei. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei, Stephane Bride, la cea de-a XV-a ediţie a forumului anual de dezbateri, care a avut loc în capitala statului Qatar, Doha.

În cadrul sesiunii "Economie și Energie",Stephane Bride a susținut un discurs despre dezvoltarea economică a țării, accesul la resursele energetice tradiționale și regenerabile, conexiunea la piețele internaționale, valorificarea pieței europene.

Vorbind despre cooperarea internațională, ministrul Economiei a optat pentru dinamizarea relațiilor economice atât la nivel european, cât și mondial, menționând că Guvernul Republicii Moldova și-a concentrat eforturile pentru dezvoltarea unor relații comerciale cu partenerii, bazate pe încredere și responsabilitate.

"Moldova a acceptat deja competiţia cu mediul economic european și internațional. De aceea ne vom axa efortul în continuare pe creșterea competitivității prin aplicarea standardelor de calitate internaționale, inovare și transfer de tehnologie, reducerea barierelor administrative pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și a climatului investițional, dezvoltarea economiei rurale, în special a celor non-agricole, asigurarea securității și eficienței energetice prin diversificarea surselor de energie și valorificarea surselor de energie regenerabilă, consolidarea cooperării economice internaționale pe dimensiuni bilaterale, regionale și multilaterale", a spus Stephane Bride.

De asemenea, Stephane Bride a avut, astăzi, o întrevedere cu Saad Al-Sherida Kaabi, directorul executiv al companiei Qatar Petroleum, cu care a discutat despre stabilirea relațiilor de colaborare și identificarea unor oportunități de dezvoltare investițională și economică.

Forumul de la Doha a reunit circa 500 de participanți de nivel înalt din 80 de țări și organizații ale lumii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu