Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu experţii FMI. Ce subiecte au fost discutate

Ministrul Economiei, Stephane Christophe Bride, a avut astăzi o întrevedere cu experţii misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Max Alier, şeful misiunii FMI în Moldova. 

În cadrul întrevederii, Stephane Bride a apreciat contribuția şi susţinerea permanentă a experţilor FMI în procesul de implementare a priorităţilor de dezvoltare a Republicii Moldova.

"Evaluările și recomandările FMI sunt foarte importante pentru noi în identificarea unor politici sustenabile pentru impulsionarea creșterii economice a țării", a menţionat ministrul Economiei.

Principalele subiecte abordate au vizat dezvoltarea social-economică a ţării în anul 2014, prognozele privind evoluţia principalilor indicatori macroeconomici pentru anul 2015 şi pe termen mediu, precum şi realizarea reformelor structurale în domeniile de competenţă ale Ministerului.

De asemenea, au fost discutate priorităţile de politici aflate pe agenda Guvernului în următoarea perioadă, inclusiv priorităţile generate de oportunitățile oferite de intrarea în vigoare a Acordului de Asociere şi Acordului privind instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, fiind totodată punctate și eventualele vulnerabilităţi asociate contextului geopolitic actual

O atenţie deosebită a fost acordată reformelor aflate în plină derulare în domeniul energetic, fiind subliniată importanța diversificării surselor de aprovizionare a ţării cu energie electrică şi gaze naturale şi asigurarea interconectării sistemului energetic al Republicii Moldova cu cel european.

Totodată, în cadrul întrevederii a fost prezentat noul șef al Misiunii FMI în Republica Moldova, Ivanna Vladkova Hollar, care va prelua mandatul în luna mai, curent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu