Ministrul demis Nicu Popescu se laudă cu realizările Guvernului Filip

Ministrul demis Nicu Popescu a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care le mulțumește colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru munca depusă în cele cinci luni. 

"În luna iunie, am preluat o politică externă obosită și un stat izolat, căruia i se trântea ușa în nas în mai toate capitalele europene. Am reușit să schimbăm într-un timp record această stare de lucruri. Astfel, dacă în mod obișnuit cinci luni pot să însemne puțin, pentru țara noastră ele au însemnat foarte mult. Și asta pentru că într-o perioadă extrem de scurtă, împreună cu colegii din Minister și din Guvern, am reușit să deblocăm ori să pornim mai multe procese importante.

Din păcate, astăzi Republica Moldova intră într-o nouă fază, una impredictibilă și chiar periculoasă. Cu o politică nevertebrată și dezechilibrată față de Federația Rusă și cu un îngheț în relația cu partenerii europeni, inclusiv România. Cu noi riscuri de izolare politică de către Uniunea Europeană și alți parteneri, respectiv cu mai puțin sprijin financiar pentru țară și pentru oameni.

Îi mulțumesc echipei de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru munca depusă în aceste cinci luni."

Totodată, Popescu a reamintit și câteva dintre realizările pe care le-a obținut în perioada de cinci luni, printre care și o realizare făcută de Guvernul Filip.

"Cu Ucraina, am obținut anularea restricției de a depăși termenul de 90 de zile de aflare pe teritoriul țării vecine pentru transportatorii moldoveni. Am lansat negocierea unui nou Acord interguvernamental, care le va permite cetățenilor noștri să meargă în Ucraina cu buletinul de identitate. Totodată, am dat dovadă de solidaritate deplină cu Ucraina în problema conflictelor separatiste, în toate organismele bilaterale și internaționale", a scris Popescu.

PUBLIKA.MD amintește că din 23 iulie 2019, a intrat în vigoare legea prin care permite șoferilor moldoveni să se afla pe teritoriul Ucrainei timp de 180 de zile pe parcursul fiecărui jumătate de an.

CITEȘTE ȘI: Șoferii moldoveni se vor putea afla pe teritoriul Ucrainei timp de 180 de zile pe parcursul fiecărui jumătate de an 

Acest protocol a fost semnat în octombrie 2018 între Guvernul Filip și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto.

Pentru prima dată acest subiect a fost discutat de Pavel Filip cu premierul ucrainena Volodimir Groisman la Odessa, în septembrie 2017.

CITEȘTE ȘI: SANDU: A fost eliminată restricţia de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei. FILIP: Această ieşire îmi aminteşte de musca la arat

loading...

Lasă un comentariu