Ministrul de Interne: Şoferul microbuzului ar fi vinovat de producerea accidentului de la Dănceni

Ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, s-a deplasat la Dănceni, unde acum jumătate de oră s-a produs un accident rutier, soldat cu şase persoane decedate.

“Am aflat imediat când a avut loc accidentul, mi-au trebuit 5 minute ca să fiu la faţa locului. E un accident tragic şi în prealabil este vorba despre nerespectarea regulilor de circulaţie. Se vorbeşte despre cinci decedaţi, posibil să fie şi mai mulţi. Imediat la faţa locului au sosit toate structurile necesare. Celor care au rămas li se acordă serviciul psihologic”, a declarat Alexei Roibu.

Potrivit ministrului de Interne, vinovat de producerea accidentului ar fi şoferul microbuzului, şi nu cel al autocisternei. “Ancheta va arăta în detalii cine nu a respectat, dar prealabail se vorbeşte despre nerespectarea din partea şoferului microbuzului, autocisterna mergea regulamentar. Este un microbuz care transporta pasageri de la o ceremonie de înmormântare”, a precizat acesta.

Totodată, ministrul a mai anunţat că pe segmentul şoselei unde a avut loc accidentul ar putea avea loc schimbări. “E un accident soldat cu vieţi omeneşti, de aceea vor fi foarte minuţios studiate şi cauzele, şi circumstanţele. Vor fi şi schimbări pe acest segment al şoselei. Circulaţia aici e îngreunată, de aceea e vorba de schimbări. Anterior nu au fost accidente în acest loc, dar necesitatea era vădită şi înainte”, a subliniat Roibu.

Un microbuz plin cu pasageri a fost lovit de o autocisternă în apropiere de lacul de la Dănceni, Ialoveni. Microbuzul de pe ruta 127, care a fost închiriat la comandă, se întorcea de la o înmormântare. În acest momen se cunoaşte despre şase persoane decedate, alte unsprezece fiind transportate în stare gravă la spital.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu