Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, despre principalii suspecţi care au comandat omorul lui Vlad Plahotniuc

Embed:

Principalii suspecţi care au comandat asasinarea preşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, sunt nume sonore, bine cunoscute în Republica Moldova.

Declaraţia a fost făcută aseară de către ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul emisiunii "Tema Săptămânii" de la Canal2.

Potrivit lui, poliția cunoaște deja numele lor și mijloacele prin care aceștia au comandat asasinatul.

"Noi cunoaştem, de principiu, cine sunt persoanele care au dat comandă acestui omor. Urmează noi calitativ, prin investigaţiile pe care le vom face, să ajungem până la ele şi să le tragem la răspundere penală. Numele sunt mult mai sonore decât numele celor care astăzi sunt reţinuţi", a declarat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Ministrul Jizdan a mai declarat că asasinii angajaţi nu cunoşteau numele victimei până la sosirea în Moldova. Potrivit lui, dacă tentativa ar fi fost dusă până la capăt, suma pe care urmau să o primească criminalii urma să fie mult mai mare decât cea promisă anterior, de 200 de mii de dolari.

"Era o înţelegere că dacă va fi lichidată ţinta acestui atac, se vor plăti cu mult mai mulţi bani.Fiindcă atacul urma să fie într-un mod anumit, din două părţi, cu dorinţa mare de a fi lichidată ţinta", a menţionat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Alexandru Jizdan a mai spus că efectele exploziei grenadelor descoperite și confiscate de poliție ar fi fost deosebit de grave şi pentru persoanele care se puteau afla în regiunea unde era planificată crima. Potrivit lui, armamentul ar fi fost adus din Ucraina sau din Transnistria.

"Sigur că, în cazul dat, urmările urmau să fie tragice, fiindcă în acest oficiu nu lucrează o singură persoană, lucrează multe persoane. Dacă se trăgea conform planului pe care îl aveau putem să spunem că toţi oamenii care erau în încăpere urmau să fie morţi", a comuncat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Astăzi, procurorii vor cere mandate de arestare pe numele celor opt suspecţi în cazul tentativei de omor a politicianului Vlad Plahotniuc. Aceasta a fost dejucată de către poliţiştii şi procurorii din ţara noastră împreună cu organele de drept din Ucraina. Cele opt persoane au fost reţinute vineri la Chişinău, iar alte nouă, au fost prinse în ţara vecină.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu