Ministrul de externe ucrainean: Moldova nu poate fi un poligon al Rusiei

Criza politică din Moldova a fost discutată la 14 iunie de către ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin și omologul său român Teodor Meleșcan. Cei doi oficiali s-au referit la situaţia creată în urma cedării puterii de către Partidul Democrat în favoarea noului Guvern, numit de coaliția PSRM-ACUM. 

"Este foarte important ca Rusia să nu folosească Moldova ca pe un teren de testare pentru elaborarea unor soluții în scopul reducerii independenţei Moldovei", a declarat Klimkin la o emisiune a postului TV "7 kanal" din Odesa, transmite 24tv.ua, citează timpul.md

Astfel, ministrul ucrainean a atras atenţia asupra necesităţii de a nu permite Rusiei să-și mărească influența asupra Republicii Moldova. 

"Când s-a aflat la Chişinău, vicepremierul rus Dmitri Kozak a utilizat exact terminologia folosită de el și în cazul Donbas", a remarcat Klimkin.

Menționăm că, la 13 iunie, Pavel Klimkin a spus că Rusia împiedică în mod deliberat repartizarea forțelor și a bunurilor în Donbas. Prin aceste "trucuri ale părții ruse", în opinia sa, se urmărește înrăutățirea pozițiilor ucrainene în cadrul negocierilor, avându-se în vedere și vizitele planificate ale președintelui Volodimir Zelenski în Germania și Franța.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu