Ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, alături de președintele american Donald Trump la Adunarea Generală a ONU

Întrevederi importante au loc la New York. Ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, s-a întâlnit cu preşedintele american, Donald Trump, care a organizat o reuniune de protocol pentru delegaţiile ţărilor participante la Adunarea Generală a ONU.

Ulianovschi a purtat discuţii cu vicepreşedintele american, Mike Pence şi cu ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, Niky Haley. Toţi oficialii americani au reafirmat sprijinul pentru continuarea reformelor din ţară.

"Am participat la acțiunea protocolară, organizată de Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, cu prilejul lansării celei de-a 73-a Adunări Generale a ONU", a scris ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi.

La New York se va afla şi premierul Pavel Filip, care va susţine vineri un discurs în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Subiectul principal va fi evoluția privind retragerii trupelor ruse din stânga Nistrului.

Într-un interviu pentru Moldpres, Filip a mai adăugat că acest subiect va rămâne în vizorul ONU şi pe viitor, deoarece săptămâna trecută, Comitetul General și Adunarea Generală au adoptat decizii privind înscrierea în agenda sesiunii a unui punct nou, intitulat “Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova".

Totodată, premierul a anunţat că va asigura comunitatea internaţională că Moldova va rămâne implicată activ în procesele ONU privind respectarea drepturilor omului, garantarea păcii și dezvoltării globale.

La cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU participă aproximativ 130 de şefi de stat şi de guvern.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu