Ministrul de externe, Tudor Ulianovschi a avut o întâlnire cu conducerea German Marshall Fund

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi a avut o întâlnire cu conducerea German Marshall Fund. În cadrul discuțiilor a fost accentuată importanța avansării eforturilor în cadrul Dialogului Strategic Republica Moldova – SUA.

În cadrul întrevederii au fost abordate prioritățile diplomației moldovenești pentru anul curent, precum și agenda bilaterală cu Statele Unite ale Americii, inclusiv prin prisma evoluțiilor și perspectivelor de cooperare Republica Moldova – SUA în contextul geopolitic regional.

Derek Chollet, vicepreședintele German Marshall Fund a comunicat despre interesul cu care GMF urmărește evoluțiile din Republica Moldova, precum și a subliniat importanța proiectelor realizate de GMF ce au drept scop consolidarea democraţiei și suveranității ţării noastre.

Părțile au convenit asupra continuității cooperării în susţinerea eforturilor ţării noastre de realizare a obiectivelor prioritare ale Guvernului Republicii Moldova privind asigurarea continuității eforturilor de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și susținerea eforturilor de avansare a agendei bilaterale RM-SUA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu