Ministrul de Externe rus planifică o vizită oficială la Atena. Care este scopul acesteia

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov va efectua miercuri o vizită la Atena în cadrul cooperării politice și economice între cele două țări, a indicat duminică Ministerul de Externe elen, scrie agerpres.ro.

Șeful diplomației ruse urmează să aibă o întrevedere cu șeful statului grec Prokopis Pavlopoulos, cu premierul Alexis Tsipras și cu omologul său, Nikos Kotzias.

Ministrul rus și liderii greci urmează să abordeze evoluțiile situației în Orientul Mijlociu și perspectivele unei reglementări a celei din Cipru, precum și cooperarea în domeniul energetic.

Legate prin alianțe istorice și prin apartenența lor comună la lumea ortodoxă, cele două țări au proclamat 2016 ca fiind Anul prieteniei greco-ruse.

În acest cadru, contratorpilorul rusesc Smetlivîi a ancorat duminică în Pireu, unde va rămâne până marți, a indicat Statul Major grec.

"Este vorba de o navă-școală care efectuează o vizită protocolară", a precizat un purtător de cuvânt militar grec.

Un grup aeronaval rusesc în drum spre Siria a renunțat miercuri să facă escală la Ceuta, după ce asupra Spania au fost exercitate presiuni din partea aliaților săi pentru a închide acest port la Mediterana navelor rusești.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu