Ministrul de Externe, Nicu Popescu, privind DECLARAŢIA SCANDALOASĂ: A fost o gafă pe care o regret

Embed:

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, regretă declaraţia pe care a făcut-o la Bucureşti precum că conflictul armat de pe Nistru este un război civil. 

"Am folosit o sintagmă nereușită atunci când m-am referit la conflictul transnistrean. Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret și sper să depășim acest moment de neînțelegere în comunicarea mea publică. Vreau să vă asigur că în pofida acestei gafe regretabile lucrul meu se va concentra în continuare cu prioritate pe deblocarea relațiilor externe ale Republicii Moldova, intensificarea cooperării cu România, cu Ucraina și cu Uniunea Europeană", a menţionat Nicu Popescu.

PUBLIKA.MD aminteşte că ministrul de Externe de la Chişinău, pus în funcție de alianța Kozak, a declarat la Bucureşti că consideră conflictul armat de pe Nistru drept un război civil, asta în timp ce în regiunea transnistreană staționează trupele ruse. 

Citeşte şi: Ministrul de Externe, Nicu Popescu, spune despre războiul de pe Nistru că este unul civil

Declaraţia ministrului este dur criticată, inclusiv de către colegii săi din Alianța Kozak PSRM-ACUM.

Deputatul Octavian Ţîcu a menţionat că ministrul de externe nu îl reprezintă şi a cerut ca acesta să-şi reconsidere declarația privind "războiul civil", care a fost în realitate un război de agresiune a Federației Ruse împotriva Republicii Moldova.

Și unul dintre fondatorii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, Valentin Dolganiuc, scrie că după aceste declaraţii îi este totul clar şi îl numeşte pe ministrul de Externe un "rătăcit"

Nici fostul lider al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu nu este mai temperat în declaraţii. Ghimpu menţionează că acesta era scopul lui Kozak când a format coaliția dintre PSRM şi ACUM, care este o variantă ideală pentru Rusia.

Jurnalistul Ştefan Secăreanu vine şi cu argumente de ce acest război nu este unul civil. Acesta scrie că potrivit Hotărîrii CEDO în cazul grupului Ilașcu, teritoriul din zona separatistă este unul "ocupat de Rusia".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu