Ministrul de externe iranian: America se concentrează pe un război psihologic împotriva Iranului

Statele Unite ale Americii (SUA) duc un război psihologic împotriva Iranului şi partenerilor săi de afaceri, a declarat duminică ministrul de externe iranian Javad Zarif, potrivit agenţiei Tasnim, preluată de Reuters.

"America se concentrează pe un război psihologic împotriva Iranului şi partenerilor săi de afaceri", a declarat Zarif, potrivit Agerpres.ro.

După retragerea unilaterală din acordul nuclear încheiat în 2015 între Republica Islamică şi marile puteri, Washingtonul a restabilit la începutul lui august o primă serie de sancţiuni împotriva Teheranului şi a lansat un avertisment ţărilor care continuă să întreţină relaţii comerciale cu Iranul.

Comisia Europeană a anunţat joi că a "adoptat o primă serie de proiecte cu o valoare totală de 18 milioane de euro, din care 8 milioane de euro în favoarea sectorului privat" din Iran.

Seria de măsuri în favoarea Iranului, anunţată joi, vizează "să sprijine dezvoltarea economică şi socială durabilă în Republica Islamică Iran", potrivit Comisiei Europene.

La rândul său, Washingtonul a acuzat vineri că planul de ajutorare a Iranului anunţat de Uniunea Europeană nu face decât să trimită "un mesaj nepotrivit" şi ajută regimul de la Teheran "să neglijeze nevoile populaţiei sale".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu