Ministrul de Externe de la Kiev: Ucraina NU mai are încredere în APCE după ce aceasta i-a reoferit dreptul la vot Rusiei

Embed:

Ucraina nu mai are încredere în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei după ce aceasta i-a reoferit dreptul la vot Rusiei. Declarația îi aparține ministrului de Externe de la Kiev, Pavlo Klimkin, care a menționat că țara sa ar putea chiar să-și retragă invitația pentru observatorii APCE la alegerile parlamentare din 21 iulie. 

Klimkin s-a arătat dezamăgit de decizia Adunării și a declarat că o instituție care închide ochii la fărădelegile înfăptuite de ruși și își încalcă propriile principii nu poate să le dea lecții ucrainenilor despre democrație. O altă țară care a contestat decizia este Letonia.

Ministrul de Externe de la Riga, Edgars Rinkevics, a declarat prin intermediul unei postări pe Twitter că țara sa este dezamăgită și că s-a împotrivit deciziei, care subminează valori precum democrația și drepturile omului. 

Delegația Rusiei la APCE și-a recăpătat dreptul de vot inclusiv cu ajutorul Alianței Kozak PSRM - ACUM. Deputatul PPDA Andrei Năstase şi socialistul Vlad Batrîncea au sprijinit rezoluția care permite întoarcerea delegației în APCE. 

Federaţia Rusă a fost lipsită de dreptul de vot în cadrul instituției europene în 2014, odată cu anexarea Crimeei.

Astfel, delegația Kremlinului a revenit fără a fi obligată să îndeplinească anumite condiții. Din 2017, Moscova nu a mai plătit contribuții la bugetul Consiliului Europei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu