Ministrul de externe al Ucrainei: Rusia vrea să ia sub control partea de sud a Ucrainei şi să ajungă până la regiunea transnistreană

Embed:

Rusia vrea să ia sub control toată coasta de sud a Ucrainei şi să ajungă până la regiunea transnistreană, susţine ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin. În cadrul unei emisiuni de la un post TV din țara vecină, el a mai spus că Moscova va încerca să aplice mai departe planul de dezmembrare a Ucrainei.

"Nu trebuie să fii James Bond sau un super spion ca să înțelegi că Rusia are interese asupra Mariupolului și întregului țărm. Rusia are planuri pentru sudul Ucrainei până la regiunea transnistreană ca să ne dezmembreze țara în totalitate", a spus Pavlo Klimkin, ministrul de Externe al Ucrainei. 

În contextul atacului asupra navelor ucrainene din strâmtoare Kerci, războiul hibrid al Rusiei împotriva ţării noastre s-ar putea intensifica, spune preşedintele Asociaţiei "Credinţă Patriei", Ghenadie Cosovan. El a îndemnat autorităţile să supună unui control sporit spaţiul informaţional, pentru că Moscova ar putea folosi această armă de propagandă.

"Printre cei care au atacat furibund Republica Moldova şi Ucraina se numără şi Fundaţia "Open Dialog" şi preşedinta acesteia, Ludmila Kozlovska. Totodată, ne adresăm către instituţiile de drept să manifeste mai multă vigilenţă şi să informeze opinia publică în legătură cu persoanele, partidele sau ONG-urile camuflate care lucrează direct sau indirect pentru serviciile secrete ruse", a spus Ghenadie Cosovan, preşedintele Asociaţiei "Credinţă Patriei". 

Din cauza incidentului din Marea Azov, Rada de la Kiev a decis să introducă regim juridic special în unele regiuni ale Ucrainei, inclusiv în Vinița și Odesa aflate chiar la granița cu țara noastră pe segmentul transnistrean. 

Premierul Pavel Filip a dat asigurări că pericole la adresa securității naționale nu există. Șeful Executivului a mai spus că în punctele de trecere moldo-ucrainene se circulă în regim normal, iar moldovenii care vor să călătorească în Ucraina să manifeste maximă prudență. Înainte de plecare, cetățenii sunt îndemnați să sune la numărul de telefon 022 259 717, disponibil non-stop, în caz că au nevoie de vreo informaţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu