Ministrul de Externe al Poloniei: Euroscepticismul unor moldoveni va fi combătut când vor vedea primele rezultate practice

Embed:

Reuniunea diplomaților europeni la Chișinău este un semnal clar că Moldova beneficiază de tot sprijnul din partea Uniunii Europene. Declarația îi aparţine ministrului de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, şi a fost făcută într-un interviu în exclusivitate pentru Publika TV.

Ministrul de Externe al Poloniei susține că euroscepticismul unor moldoveni va fi combătut atunci când ei vor vedea primele rezultate practice.

''Eu cred că asocierea cu UE este, de asemenea, o cale de a vă întări securitatea. Fără securitate nu există nimic. Vedem ce tragedie se întâmplă în estul Ucrainei'', a declarat ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski.

Întrebat despre efectele embargoul rusesc, Sikorski a venit cu recomandarea de a reorienta exporturile spre alte piețe.

''Eu cred că știam cu toţii din timp că aşa ceva va urma. Au mai fost boicoturi anterioare şi în cazul Georgiei, şi cu dumneavoastră iar. Ca nişte antreprenori responsabili, oamenii din ţara dumneavoastră trebuie să îşi găsească pieţe noi. De asemenea, e foarte important să investiţi mai mult în creşterea calităţii, în capacităţile de depozitare şi apoi să căutaţi pieţe alternative''.

Oficialul polonez s-a referit și la conflictul militar din estul Ucrainei, unde au murit deja aproximativ trei mii de oameni.

''Ar trebui să facem tot posibilul să rezolvăm conflictul şi să ajutăm Ucraina să-şi păstreze integritatea teritorială. Eu cred că Rusia va plăti un preţ teribil. Soldaţi ruşi mor şi sunt îngropaţi în secret, mame din Rusia nu-şi pot găsi fiii. Va fi teribil pentru ambele părţi şi cu cât mai repede înţelege preşedintele Putin acest lucru, cu atât va fi mai bine'', a menţionat Radoslaw Sikorski.

Interviul integral cu ministrul de Externe al Poloniei poate fi urmărit duminică, 7 septembrie, la emisiunea EuroDicționar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu