Ministrul de Externe a avut o discuţie telefonică cu omologul său din Lituania DETALII

Embed:

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a discutat la telefon cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei Linas Linkevicius.

Cei doi oficiali au vorbit despre perspectivele relaţiilor moldo-comunitare, situația social-politică din ţară şi obiectivele prioritare ale noului guvern de la Chişinău.

Şeful diplomaţiei lituaniene a menţionat că sprijină în continuare Republica Moldova în realizarea reformelor specificând că sprijinul oferit anterior a generat rezultate pozitive, precum abolirea regimului de vize şi încheierea Acordului de asociere şi de liber schimb.

Ministrul Linas Linkevičius a încurajat autorităţile de la Chişinău să implementeze reforme economice şi structurale, în particular, în justiţie, combaterea corupţiei şi redresarea situaţiei în sectorul financiar-bancar.

Andrei Galbur a dat asigurări că noul guvern va demonstra prin acţiuni concrete voinţa sa de a continua parcursul European al ţării.

El mulţumit oficialului pentru sprijinul oferit ţării noastre prin susţinerea parcursului ei european şi implementarea proiectelor de asistenţă pentru dezvoltare.

PUBLIKA.MD aminteşte că ieri, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu europarlamentarul Petras Austrevicius. Oficialul european a transmis că doreşte din partea guvernării de la Chişinău acţiuni concrete bazate pe reforme în toate domeniile, în special în depolitizarea instituţiilor statului şi liberalizarea pieţei economice. 

Citeşte şi: Marian Lupu tete-a-tete cu raportorul Parlamentului European pentru Moldova. DECLARAŢIILE liderului PDM

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu