Ministrul Culturii, Monica Babuc, participă la Gala Premiilor Operelor Naționale din România

Embed:

Ministrul în exercițiu al Culturii, Monica Babuc va participa la festivitatea de decernare a Premiilor Operelor Naționale din România pentru a susține artiștii Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu", prezenți pentru prima dată la ediția curentă a Galei Operelor Naționale.

Câștigătorii vor fi anunțați în această seară, în cadrul unui eveniment cultural de excepție care va avea loc la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, începând cu ora 21:00, în prezenţa a zeci de personalităţi din lumea artistică naţională şi internaţională.

În cadrul manifestării vor fi acordate premii la 17 categorii de nominalizări: cel mai bun spectacol, cel mai bun spectacol din creația românească, cel mai bun regizor, cel mai bun dirijor, cel mai bun solist, cea mai bună solistă, cel mai bun solist balerin, cea mai bună solistă balerină, cea mai bună concepţie decoruri, cea mai bună concepţie a costumelor, cel mai bun debut feminin, cel mai bun debut masculine, cel mai bun spectacol pentru copii, cel mai bun coregraf, cel mai bun spectacol de balet, cel mai bun musical și premiul de excelență.

Ajunsă la cea de-a treia ediție, Gala Premiilor Operelor Naționale, reunește zeci de artiști, nume notorii ale scenei naționale și internaționale. Personalități ale vieții publice și culturale vor urca pe scena Operei Naționale Române Iași pentru a înmâna, în semn de recunoaștere, premii de excelență, distincții pentru întreaga activitate cât și pentru performanțele artistice ale stagiunii 2014-2015.

Gala Premiilor Operelor Naționale este inițiată de Opera Națională Română Iași și organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Ministerul Culturii din România.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu