Ministrul Ciubuc: Exporturile de produse agricole în 2018, în creştere cu 16%, iar numărul fermierilor care au obţinut subvenţii de la stat s-a dublat

Exporturile de produse agricole în 2018 au crescut cu 16 la sută, iar numărul fermierilor care au obţinut subvenţii de la stat s-a dublat în acest an. Bilanţul reușitelor a fost făcut astăzi de ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc, în cadrul unei conferinţe de totalizare a activităţii instituţiei.

Demnitarul a anunţat că, în acest an, peste 1500 de agricultori au solicitat pentru prima dată ajutor de la stat, iar tinerii au putut aplica la un nou program nou.

"Programul start-up pentru tineri şi femei. Acest proiect s-a încununat cu un deosebit succes. În acest sens fiind alocată suma de 45 milioane de lei", a menţionat Nicolae Ciubuc ministrul Agriculturii.

Tot în 2018 producţia agricolă a crescut cu 12 la sută faţă de anul trecut.

"O mare parte din producătorii agricoli au reuşit să implementeze tehnologii avansate, prietenoase mediului, utilizarea tehnicii moderne şi performante, metode progresive de depozitare, care au dus la obţinerea unei recolte stabile şi formarea de volume solide pentru comercilizare, necâtând la capriciile naturii", a precizat ministrul Ciubuc.

Conducerea Ministerului Agriculturii mai susţine că, în cadrul realizării Acordului de Asociere cu UE, 33 de acte normative au fost armonizate la legislaţia europeană.

"Suntem în linie cu angajamentele asumate. Anul 2019 şi începutul anului 2020, putem afirma cu toată convingerea că ceea ce ne-am stabilit ca obiectiv va fi realizat", a punctat ministrul Agriculturii.

Printre priorităţile Ministerului Agriculturii pentru anul viitor se numără construcţia unui centru municipal agroalimentar, care va soluţiona problema pieţei de desfacere pentru fermierii mici. Totodată, autorităţile îşi propun să asigure în 2019 conectarea la apă potabilă şi sistem de canalizare a peste 100 de mii de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu