Ministrul Chiril Gaburici: În fiecare sat vor fi asfaltaţi câte cinci kilometri de drum

Embed:
Ministrul economiei promite câte cel puţin cinci kilometri de drum asfaltat pentru fiecare sat, în următorii patru ani. Despre proiectele de infrastructură Chiril Gaburi a vorbit în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

"În viziunea mea, în următorii trei-patru ani, în fiecare sat din ţara noastră trebuie să fie cel puţin cinci kilometri de drum asfaltat. Este vorba despre porţiuni din centrul localităţii care duc spre primării, centre medicale, şcoli", a spus Chiril Gaburici, ministru al Economiei şi Infrastructurii.

Chiril Gaburici a mai anunţat că specialiştii de la ministerul Economiei şi Infrastructurii deja au început să analizeze solicitări pentru "Drumuri bune 2". Autorităţile locale mai au la dispoziţie timp până la sfârşitul lunii noiembrie pentru a alege porţiunile care urmează a fi reabilitate în cadrul acestui program în 2019.

"Anul viitor, în cadrul programului "Drumuri bune pentru Moldova 2" vom lucra pe artere unde vor fi lucrări de construcţie a apeductului, vom instala borduri şi trotuare pentru pietoni", a spus Chiril Gaburici, ministru al Economiei şi Infrastructurii.

În cadrul emisiunii, ministrul Economiei a vorbit şi despre perspectivele instalării staţiilor de încărcare a automobilelor electrice.

"Acest lucru trebuie să se întâmple în anul 2019. Acum colegii de la PNUD se ocupă de actele pentru licitaţie. În oraş vor apărea tot mai multe automobile electrice după ce vor fi instalate stații de încărcare a acestor vehicule", a spus Chiril Gaburici, ministru al Economiei şi Infrastructurii.

Acordul de finanțare a proiectului a fost semnat în luna august. Acesta prevede instalarea a 14 staţii de încărcare a maşinilor electrice pe principalele trasee urbane din ţară. Valoarea totală a proiectului este de patru milioane de lei, dintre care jumătate este oferită de Fondul pentru Eficienţă Energetică.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu