Ministrul Chiril Gaburici a verificat cum decurg lucrările și cum se circulă pe drumurile din țară

Embed:
Lapoviţa de aseară a creat probleme pe şoselele din ţară. Pe trei trasee naționale este sistată parțial circulația autocamioanelor. Decizia a fost luată la o şedinţă specială de la Guvern, după ce ieri sute de elevi nu au putut ajunge la ore.

Pe trei trasee naționale este sistată parțial circulația autocamioanelor. Din cauza poleiului, pe parcursul nopții, s-au produs 111 accidente rutiere soldate cu șapte răniţi. Poliţiştii au intervenit în 89 de cazuri pentru a ajuta șoferii aflați în dificultate.

Peste 1000 de muncitori ai Administrației de Stat a Drumurilor au intervenit de ieri cu 460 de autospeciale pe traseele naționale. În total, au fost împrăștiate peste 4300 de tone de material antiderapant.

"Starea drumurilor se normalizează, se topește. Am împrăștiat antiderapant. E normal."

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mers în inspecţie în teritoriu.

"Avem câteva porțiuni de drum cu circulație mai grea, unde avem stopate camioanele, astfel ca să nu se formeze blocaje pe aceste trasee. În special, se circulă mai greu pe traseul Hâncești - Leova - Cantemir, dar și spre frontiera cu Ucraina, Aneni Noi - Căușeni - Ștefan Vodă", a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Conducătorii auto s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a curăţa stratul de gheață depus pe parbrize.

"M-am trezit la 06:30 ca să încălzesc mașina. După cum vedeți e un pic greu de dezghețat. Am turnat alcool peste gheață ca să se topească mai repede."

Din cauza poleiului pasagerii rutei Tiraspol-Etulia au fost cazați la Azilul de bătrâni din localitatea Taraclia, Căușeni. Pe tronsonul Căușeni-Săiți au fost deblocate şase maşini, în care se aflau 8 persoane, acestea şi-au petrecut noaptea la Direcția Situații Excepționale din Căușeni.

Cei care rămân blocaţi sau se confruntă cu o situaţie excepţională, pot solicita ajutor de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la numărul de telefon 022 73 85 45 sau să apeleze la Serviciul 112.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu