Ministrul britanic al Afacerilor Externe i-a convoacat de urgență pe ambasadorii Rusiei și Iranului. Ce au discutat

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Boris Johnson, a anunțat joi că i-a convocat pe ambasadorii Rusiei și Iranului pentru a-și exprima "profunda preocupare" în ceea ce privește situația din orașul sirian Alep, scrie agerpres.ro.

"Tocmai i-am convocat pe ambasadorii Rusiei și Iranului pentru a-mi manifesta profunda preocupare în ceea ce privește situația de la Alep. Este crucial să fie protejați civilii și să fie transportat ajutorul" umanitar, a scris șeful diplomației britanice într-un mesaj transmis pe Twitter, în timp ce primele evacuări ale cartierelor controlate de rebeli în Alep au început joi. 
 
Boris Johnson, care s-a întâlnit separat cu cei doi ambasadori joi după-amiază, a "exprimat clar preocupările guvernului britanic privind acțiunile Iranului și ale Rusiei în Siria", se arată într-un comunicat difuzat de Ministerul de Externe britanic.
 
"Rusia și Iranul nu și-au respectat obligațiile din punct de vedere al dreptului internațional umanitar prin faptul că nu au facilitat transportul ajutorului umanitar către civili în cursul asediului ce a durat câteva luni în estul Alepului", a menționat Boris Johnson, în timp ce forțele regimului sirian sunt pe punctul de a cuceri ultimele cartiere din Alep care nu se află sub controlul lor.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu