Ministrul Apărării, Valeriu Troenco: Voi fi asemenea unui chirurg (VIDEO)

Embed:

"Voi fi asemenea unui chirurg, iar toate acţiunile mele vor reieşi din considerentul să nu dăunez". Este declaraţia proaspătului ministru al Apărării, Valeriu Troenco, învestit astăzi în funcţie. Imediat după depunerea jurământului, ministrul a fost prezentat ofiţerilor Armatei Naţionale de către comandantul suprem, Nicolae Timofti.

Noul ministru al Apărării a fost învestit în cadrul unei ceremonii oficiale la Reşedinţa Prezidenţială. Imediat după ceremonie, proaspătul ministru a mers la sediul ministerului Apărării, împreună cu şeful statului.

Presa nu a fost însă lăsată la prezentarea noului ministru ofiţerilor Armatei Naţionale. Ulterior, preşedintele ţării a declarat că i-a cerut lui Troenco un singur lucru.

"I-am solicitat să contribuie la disciplină, la ordine în Armata Naţională", a declarat şeful statului, Nicolae Timofti.

Noul şef de la Apărare este conştient de faptul că mandatul său este prea scurt pentru a schimba prea multe în Armată. Valeriu Troenco afirmă, însă, că a acceptat provocarea din considerente patriotice.

"În 1992 am plecat la Nistru fiindcă am înţeles că dacă nu noi poliţiştii de atunci, atunci cine? Mă gîndeam Of Doamne! de ce nu avem ca toată lumea o armată? Acum cu anii eu am înţeles că armata este o parte importantă din  demnitatea naţională. Vin aici nu pentru a-mi arăta epoleţii, nu pentru dividente, dar pentru a folosi experienţa mea pentru a face tot posibilul pentru ca Armata Naţională în scurt timp să fie o instituţie care ar putea să-şi exercite obligaţiunile constituţionale", a declarat noul ministru al Apărării, Valeriu Troenco.

Valeriu Troenco a fost propus pentru funcţia de ministru al Apărării de Partidul Liberal Reformator. Predecesorul său, Vitalie Marinuţa, a demisionat din cauza unor divergenţe cu şeful statului, Nicolae Timofti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu