Ministrul Apărării: Prezenţa Armatei Naţionale în locurile publice este şi o metodă de presiune psihologică

Embed:

Prezenţa Armatei Naţionale, dar şi a tehnicii militare în locurile publice este şi o metodă de presiune psihologică asupra celor care nu se supun regulilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. Precizarea a fost făcută de ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, în cadrul unei emisiuni televizate.

"Sunt nişte studii științifice care arată că oamenii reacționează într-un fel când vine o echipă de poliţişti cu un automobil simplu. Şi oamenii reacționează cu totul altfel, când vine o echipă de oameni înarmați, disciplinaţi. Reacţia practic o sută de procente este una ascultătoare şi reacţionează momentan când trece aşa un automobil", a spus ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

Pînzari a mai menţionat că acţiunea de a scoate militarii în stradă a fost mai mult un exerciţiu, iar mitralierele au fost dezinstalate în scurt timp.

Totuşi, din 25 martie, grupurile mixte de angajați ai Ministerului de Interne și ai Ministerului Apărării vor asigura respectarea regimului de carantină și izolare la domiciliu pe perioada stării de urgență. Aceste echipaje comune vor patrula în raionele Cahul, Hâncești, Sângerei, precum şi în municipiile Bălți şi Chișinău.

Potrivit ministrului Apărării, peste 1500 de soldaţi sunt pregătiţi să intervină cu 160 de unităţi de tehnică militară pentru a ajuta poliţiştii şi carabinierii să monitorizeze spaţiile publice.

loading...

Lasă un comentariu