Ministrul Apărării, Eugen Sturza a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă. Ce au discutat oficialii

Ministrul Apărării Eugen Sturza şi ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă au avut o întrevedere. Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul Apărării şi perspectivele de dezvoltare a dialogului moldo-român pe segmentul militar, precum şi în cadrul organizaţiilor internaţionale. 

Eugen Sturza l-a informat pe ambasadorul Ioniţă despre priorităţile sale în calitate de ministru al Apărării, care se vor axa pe elaborarea şi aprobarea documentelor strategice, modernizarea și profesionalizarea armatei, dotarea cu tehnică și armament, completarea cu efectiv și instruirea acestuia, precum și îmbunătățirea condițiilor sociale ale militarilor.

Ministrul Sturza a mulţumit pentru sprijinul substanţial acordat de partea română Armatei Naţionale în domeniul instruirii şi pregătirii militare în cadrul instituţiilor specializate din România, dar şi la exerciţiile militare bilaterale şi multinaţionale.

Totodată Eugen Sturza a apreciat implicarea Guvernului României în derularea Proiectului NATO de distrugere a pesticidelor, proiect derulat în beneficiul cetăţenilor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

La rîndul său, Daniel Ioniţă l-a felicitat pe Eugen Sturza cu prilejul învestirii în funcţie şi i-a urat succes în realizarea obiectivelor strategice pe care şi le-a propus.

Ambasadorul Ioniţă a menţionat că România va continua să sprijine instituţia de apărare prin derularea unor noi proiecte şi programe direcţionate spre modernizarea Armatei Naţionale. 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu