Ministrul Apărării dezvăluie motivul pentru care comuniştii îi cer demisia

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, consideră că moţiunea depusă de fracţiunea PCRM împotriva sa face parte dintr-un plan de discreditare a Armatei, dar şi a actualei guvernări. Oficialul afirmă că motivele invocate de PCRM în moţiune sunt neîntemeiate. Totuşi, Vitalie Marinuţa susţine că un alt motiv nedeclarat al nemulţumirilor ar fi prezenţa un pluton român la recentele aplicaţii de la Bulboaca.

"Cred că mărul de discordiei este prezenţa unui pluton din Armata Română la aplicaţiile militare recente de la Bulboaca. A fost o aplicaţie de certificate a unui contingent a programului NATO. Este un program iniţiat în 2006. Anul acesta s-a început al doilea ciclu. Această cooperarea nu a fost inventată de Vitalie Marinuţa. Avem astfel de exerciţii încă din 1994, cu reprezentanţi din alte ţări", a declarat astăzi ministrul Apărării în cadrul unei conferinţe de presă.

În ceea ce priveşte motivele invocate de PCRM în moţiune, Vitalie Marinuţa consideră că sunt o provocare, iar comuniştii nu urmăresc decât tensionarea situaţiei. Ministrul s-a referit la vânzarea de armament. Demnitarul a precizat că în acest caz, Procuratura Generală a deschis un dosar, însă în luna martie a fost clasat, în lipsă de probe.

Totodată, ministrul Apărării a menţionat şi despre declaraţia sa privind conflictul transnistrean, care a provocat o reacţie furibundă din partea comuniştilor. "În conformitate cu Constitutia, Armata are misunea de a apăra, Ministerul Apărării este obligat de a înştiinţa despre activitatea sa, unde se află şi ce capcitaăţi are", a subliniat Vitalie Marinuţa.

Referitor la acuzaţiile aduse de comunişti că ar fi muşamalizat mai multe cazuri de deces a soldaţilor în Armata Naţională, Vitalie Marinuţa a spus că regretă ultiuml caz, când un soldat a fost găsit spânzurat, însă a precizat că Procuratura urmează să stabilească toate circumstanţele.

Publika.md precizează că moţiunea simplă depusă de comunişti privind demiterea ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa urma să fie examinată astăzi de Comisia Securitate a Parlamentului. Însă examinarea a fost amânată, pentru că deputaţii PLDM au refuzat să discute documentul motivând lipsa ministrului de la şedinţă. Supăraţi, comuniştii le-au reproşat colegilor că se grăbesc să plece în vacanţă. 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu