Ministrul Apărării de la Moscova: Rusia a intrat într-o cursă a înarmărilor cu SUA

Președintele rus Vladimir Putin a avut recent o serie de întâlniri în orașul Sochi de la Mearea Neagră cu șefii Ministerului Apărării de la Moscova, precum și cu șefii industriei de armament din Rusia. 

Împreună cu aceștia s-a discutat despre modalități de îmbunătățire a capacităților de luptă ale trupelor ruse în lumina planurilor SUA de a se retrage din Tratatul Intermediar privind Forțele Nucleare Intermediare. Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoygu, a declarat despre acest lucru în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marțea trecută, relatează agenți rusă de presă TASS.

Programul de înzestrare al armatei ruse și al celorlalte forțe de securitate stat funcționează "în condițiile unei curse a înarmărilor în creștere", a spus ministrul rus.

Potrivit lui Shoygu, în cadrul întâlnirii finale cu președintele Putin, au discutat necesitatea de a "produce și stoca rachete" și alte tipuri de muniții în sistemul rezervelor de stat.

Noul program guvernamental de înarmare, care va costa bugetul 22 trilioane de ruble (329 miliarde de dolari) până în anul 2027, va permite menținerea ratei necesare de reînarmare a armatei și a marinei, a remarcat Shoygu.

În plus, au discutat modalități de stabilire a rezervelor optime de resurse logistice și de organizare a depozitării lor în condiții de siguranță și modernizare în timp util.

În următorii trei ani, cheltuielile pentru apărare și securitate vor crește cu o sumă record, a anunțat, la începutul lunii noiembrie, Anatoli Popov, directorul departamentului de politică bugetară pentru organele militare și de aplicare a legii. Aceste funcții vor primi o sumă suplimentară de 1,16 trilioane de ruble (17,36 miliarde dolari).

"Aceasta este o decizie fără precedent, nimic asemănător nu a fost decis înainte sau cel puțin pentru mult timp", a spus Popov.

Finanțarea forțelor de securitate va fi sporită treptat în fiecare an. În partea publică a bugetului, acesta va reprezenta 2,38 miliarde de ruble anul viitor, 2,46 miliarde în 2020 și 2,52 miliarde (37 miliarde dolari) în 2021, scrie evz.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu