Ministrul Apărării de la Kiev: Ucraina ar putea anunţa o nouă mobilizare parţială a armatei

Embed:

Ucraina ar putea anunţa o nouă mobilizare parţială a armatei. Iniţiativa îi aparţine ministrului Apărării, Stepan Poltorak. El a precizat că soldaţii de pe front trebuie înlocuiţi cu forţe noi. Între timp, în oraşul Vinniţa, situat la 200 de kilometri de Kiev, un grup de manifestanţi a luat cu asalt sediul administraţiei regionale.

Sediul administraţiei regionale din Vinniţa a fost înconjurat de un grup de manifestanţi, nemulţumit de iniţiativa consilierilor de a-l demite pe preşedintele consiliului regional, Serghei Svitko. 

Situaţia rămâne tensionată şi în estul separatist al ţării. În ultimele 24 de ore, rebelii au lansat 45 de noi atacuri asupra armatei ucrainene, preponderent în regiunile Doneţk şi Lugansk.

Cel mai mult au de suferit civilii din aceste regiuni. În localitatea Iubileinoe din regiunea Lugansk oamenii nu au electricitate, apă la robinet şi nici încălzire centralizată, deşi temperaturile ajung la minus 18 grade Celsius.

"În casă sunt cam două grade Celsius. Sau afară sau în case, e acelaşi lucru. Mă culc îmbrăcată cu tot ce am, mai puţin blana", a spus o persoană.

Potrivit celor mai recente date, peste 500 de mii de ucraineni din zonele afectate de război şi-au părăsit locuinţele. Situaţia gravă din Ucraina va fi discutată sâmbătă de către preşedintele francez, Francois Hollande, şi omologul său rus, Vladimir Putin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu