Ministrul Andrei Năstase a compromis reţinerea bărbatului suspectat de uciderea unei femei în sectorul Botanica al Capitalei

Embed:

Reţinerea bărbatului suspectat de uciderea unei femei în Capitală acum două săptămâni a fost compromisă chiar de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, potrivit deschide.md. Jurnaliştii spun că duminică, 14 iulie, când bănuitul era pe punctul de a fi reţinut, Năstase a insistat să fie primul care anunţă informaţia, aşa că a organizat un briefing de presă.

Suspectul, un bărbat, de 40 de ani, se afla în acea zi în oraşul Koln, Germania şi era la un pas de a fi încătuşat de forţele de ordine de acolo, scriu jurnaliştii de la "deschide.md". 

Dar presupusul ucigaş a reuşit să vadă declaraţiile lui Andrei Năstase şi a dat bir cu fugiţii. Aşa că poliţiştii germani veniţi să-l aresteze după două ore de la briefingul de presă, au găsit doar geanta şi hainele acestuia. 

Jurnaliştii portalului deschide.md mai scriu că poliţiştii moldoveni au solicitat reţinerea suspectului, după ce bărbatul părăsise Moldova în 12 iulie. Ulterior, ministrul Năstase, convins fiind că bărbatul va fi prins, şi-a asumat reuşita operaţiunii înainte de finalizarea acesteia, mai scriu cei de la deschide.md. Andrei Năstase nu a răspuns deocamdată la telefon pentru a comenta această acuzaţie.

Procurorul Artur Sârcu instrumentează acest caz şi a confirmat pentru deschide.md că individul s-a aflat în Germania şi că ordonanţa de căutare şi reţinere a fost emisă chiar în ziua în care ministrul afacerilor interne a anunţat că acesta va fi prins în curând. Între timp, bărbatul a fost dat în căutare internaţională, iar pe numele său a fost emis un mandat de arestare.

Oamenii legii susţin că suspectul ar fi intenţionat să jefuiască victima. Acesta a fost judecat anterior pentru omor în Rusia, iar în ţara noastră, pentru jafuri. Corpul neînsufleţit al femeii a fost găsit în seara zilei de miercuri, 10 iulie, în microbuzul care-i aparţinea. Vehiculul era parcat pe strada Titulescu din sectorul Botanica, nu departe de locuinţa victimei. Femeia era căsătorită şi avea doi copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu