Ministrul Alexandru Jizdan, în vizită la Mândreşti. A îndemnat localnicii să-i denunţe la poliţie pe cei agresivi

Embed:

Locuitorii satului Mândreşti, Teleneşti, au fost vizitați de ministrul de Interne, Alexandru Jizdan. Demnitarul a discutat cu localnicii despre fenomenul violenţei în familie şi i-a îndemnat pe oameni să-i denunţe la poliţie pe cei agresivi.

"Atunci când ai în familie copii şi care sunt zi de zi martori oculari a acestor evenimente, mă tem că vom avea alte generaţii de copii care cresc şi consideră asta o normalitate ca să-ţi baţi soţia", a menţionat Alexandru Jizdan, ministru de Interne. 

Totuşi, ministrul Jizdan a precizat că faţă de anul trecut rata criminalităţii a scăzut cu 13 la sută în raionul Teleneşti.

Ulterior, demnitarul a mers la şcoala şi grădiniţa din sat, pentru a vedea care sunt problemele acestor instituţii.

O parte a clădirii în care se află gimnaziul "Dimitrie Cantemir" nu poate fi încălzită, din cauza sistemului vechi. Pentru renovări, e nevoie de 2,5 milioane de lei.

"O parte a holurilor instituţiei sunt debranşate de la acest sistem şi copii sunt nevoiţi să poarte haine mai groase pentru ca să poată sta cât de cât la lecţii", a precizat Ludmila Bosâi, directorul gimnaziului "Dimitrie Cantemir".

Cu aceeaşi problemă se confruntă şi grădiniţa din localitate. Aici ministrul a venit şi cu o soluţie.

Oamenii au apreciat că ministrul le-a vizitat satul.

În acest an, la Mândreşti, care este satul natal al lui Andrei Năstase, unul dintre cei mai înverșunați critici ai puterii, a fost reabilitat peste un kilometru de drum, în cadrul programului guvernamental.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu