Ministrul Agriculturii INSISTĂ ca elevilor să le fie oferit must din struguri, chiar dacă părinţii sunt NEMULŢUMIŢI de propunere

Embed:

Ministrul Agriculturii, Georgeta Mincu, insistă ca elevilor să le fie oferit must din strugurii care nu pot fi vânduţi. Oficialul nu renunţă la ideea sa, chiar dacă mulţi părinţi s-au arătat indignaţi de propunere.

"- Eu în copilărie am băut must pe care mama mea îl fierbea după cules şi îl conserva în sticle şi borcane. Vorbim despre acest must nu despre acest must care fermentează.
- (reporter) Oameni spun că au totuşi există un procentaj de alcool şi sunt contra ca copii să bea acest must. - Să aducă probe de laborator dacă are", a precizat ministrul Agriculturii.

Anterior, ministrul a declarat că fabricile de conserve ar trebui să producă suc concentrat sau must din struguri. La rândul lor, administratorii întreprinderilor vizate spun că nu dispun de utilaje speciale pentru a produce o astfel de băutură. Totuşi, oficialul spune că are idei pentru a le rezolva problema.

"- Noi le oferim suporturi să procure aceste utilaje.
- (reporter) La toate fabricile?
- La cei care au iniţiativă şi doresc să lanseze un produs nou pe piaţă, noi suntem deschişi avem programuri de granturi pentru a oferi suport agenţilor economici pentru inovaţii şi pentru diversificare de produs", a menţionat Georgeta Mincu.

Acum câteva săptămâni, în cadrul unei dezbateri organizate de o comisie parlamentară cu producătorii locali, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a propus ca elevii să primească must la şcoală. În acest mod, Georgeta Mincu a încercat să rezolve problema producătorilor, care nu au unde să-şi vândă strugurii.

Ideea Ministrului a fost criticată de părinţi şi de specialişti. Nutriţioniştii spun că mustul sau concentratul de struguri poate provoca diaree sau agrava patologii ale tractului gastro-intestinal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu