Ministrul Agriculturii, Georgeta Mincu, CRITICATĂ DUR după ce a acuzat unii vinificatori că nu produc vin de calitate: Grăiește să nu tacă

Embed:

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, acuză unii vinificatori că nu produc vin de calitate. S-a întâmplat ieri în cadrul unei ședințe la Parlament la care se discuta despre achiziţiile de struguri.

În loc de probe, Mincu a invocat părerea oamenilor care lucrează la aceste fabrici. Reprezentanţii companiei vizate nu au comentat spusele ministrului, însă solicitaţi telefonic au spus că vor veni cu o reacţie până la sfârşitul zilei. 

"Noi avem trei fabrici de procesare, toate trei sunt pline. Nici într-un an noi nu am avut aşa o situaţie când să intrăm în campania nouă cu stocuri aşa de mari", a menţionat Nicolae Chiosa, director de producţie vinărie.

"Trebuie să țineți la calitatea vinului. Dvs. aveți stocuri, pentru că aveți o calitate a vinului care nu este, să spunem, uniformă și trebuie să lucrați. Nu o să scăpăm de stocuri dacă nu ținem la calitatea vinului. Detalii, deja, încercați să obțineți de la oamenii care lucrează în sat și vinul care dvs. îl produceți", a declarat Georgeta Mincu,  ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Declaraţiile ministrului Agriculturii au stârnit o serie de nemulţumiri. Bloggerul Eugen Luchianiuc scrie că ministrul ar trebui să fie prima care să strige la fiecare colț de stradă că avem cele mai bune vinuri. Luchianiuc o compară cu "gura satului". Grăiește să nu tacă, tălăncănește fără să își dea seama ce spune, amenţionat Luchianiuc. Bloggerul o mai sfătuieşte pe Mincu să se consulte cu cei care se pricep în vinuri înainte să se dea cu părerea. 

Şi omul de afaceri Anatol Untură scrie pe facebook că în Moldova sunt puține branduri de țară. Iar ţara nu a făcut nimic pentru ele, pe când ele au făcut multe pentru ea. Acesta mai menţionează că doar ei au pus Moldova pe mapamondul vitivinicol. 

Iar wine bloggerul Andrei Cibotaru are nişte sfaturi pentru ministru. Cibotaru îi recomandă pe lângă "părerea oamenilor din sat", să consulte și părerea experților străini. Care nu-s oligarhizați și evaluează vinurile "în orb", dar în cunoștință de cauză. De asemenea, acesta îi mai sugerează să deguste și alte vinuri în afară de Aligote. 

Lasă un comentariu