Ministrul Agriculturii: Fermierii trebuie să investească în tehnologiile moderne și să pună accent pe calitatea produselor

Embed:
Agricultorii moldoveni trebuie să investească în tehnologiile moderne și să pună accent pe calitatea produselor. Doar aşa ei vor putea mai ușor să-și vândă marfa în străinătate. De această părere sunt invitații emisiunii Fabrika de aseară - ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc, şi reprezentantul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite, Raimund Jehle. Cei doi au vorbit despre priorităţile din domeniu, inclusiv despre lansarea unor programe noi la nivel naţional.

"Să venim cu un sprijin în susținerea producătorilor agricoli ca și măsură de solidarizare cu problemele care se confruntă la ziua de astăzi, atunci când vorbim de desfacerea producției", a menţionat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc.

"E nevoie de investiții din partea sectorului privat în sensul transformării agriculturii într-o afacere importantă. Dacă dorim să realizăm obiectivele de dezvoltare durabilă care urmează să fie realizate până în 2030, noi trebuie să ne asigurăm că societatea civilă este implicată", a precizat Raimund Jehle, reprezentant FAO în Moldova.

Nicolae Ciubuc a mai spus că este nevoie ca agricultorii să nu investească nemijlocit în producere, dar și în infrastructura postrecoltare.

"În condițiile în care am avea mai multe frigidere, mai multe posibilități de procesare sau de transformare a producției deja din materie primă într-o producție finală procesată, cu siguranță aceste efecte ar fi mult mai mici. Este foarte relevant ca să punem accent pe asociere", a declarat Nicolae Ciubuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

"Eu personal am beneficiat de prune uscate și este un produs excelent. Dacă vorbim de piețe, cu tehnologii adecvate veți reuși să aveți succes", a spus Raimund Jehle, reprezentant FAO în Moldova.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu