Ministrul Agriculturii, Eduard Grama, rămâne în arest la domiciliu

Embed:

Fostul ministru al Agriculturii, Eduard Grama, reţinut pentru corupţie, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a menţinut decizia primei instanţe şi a respins recursul avocaţilor acestuia.

Decizia a fost luată în lipsa învinuitului, care nu s-a prezentat, din cauza problemelor de sănătate, potrivit apărătorului său. 

"Consider că ea este neîntemeiată. Potrivit Codului de Procedură Penală trebuie să prezinte probe atunci când vine cu un demers de solicitare a arestului preventiv sau la domiciliu cu probe, care cel puţin demonstrează faptul că există o bănuială rezonabilă că persoana a comis această infracţiune. În cazul lui Grama, astfel de probe nu au fost prezentate", a menționat avocatul, Petru Balan.

Eduard Grama a fost revocat din funcţia de ministru al Agriculturii, după ce a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupţie.

Demnitarul a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile de magistraţii Judecătoriei Chişinău. Potrivit CNA, Grama este bănuit că ar fi primit bani pentru a facilita înstrăinarea a peste nouă hectare din teren adiacent Colegiului de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu