Ministrul Agriculturii calmează spiritele: Rusia nu va impune embrago pentru produsele moldoveneşti

Embed:

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, dezminte informaţiile privind instituirea unui nou embargo pentru vinurile moldoveneşti.

Întors aseară dintr-o vizită efectuată de urgenţă în Federaţia Rusă, Bumacov a declarat, pentru Publika TV, că la Moscova nici nu se discută despre embargo, iar vinurile, care potrivit Rospotrebnadzor, prezintă pericol pentru sănătate, vor fi verificate suplimentar.

"Nu se discută despre un nou embargo. În privinţa vinurilor, noi am discutat despre ce s-a întreprins pentru a îndeplini cerinţele Rosspotrebnadzorului, despre cele câteva loturi care vor fi controlate adiţional şi probabil, nu vor fi returnate", a declarat ministrul Agriculturii.

Ieri, medicul sanitar-şef de la Moscova, Ghennadi Onişcenko, a anunţat că va institui restricţii draconice pentru că într-un lot de vinuri a fost depistat un conţinut sporit de dibutilftalat, o substanţă care, în doze mari, afectează rinichii, ficatul şi testiculele.

Recent, Onişcenco a declarat că, în ultimul timp, industria vinicolă din Moldova nu pune mare accent pe calitate. Prin urmare, Rusia este pregătită să instituie un embargo asemănător celui din anii 2005-2006. Vinificatorii moldoveni dezmint acuzaţiile privind calitatea vinurilor exportate în Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu