Miniştrii îşi vor etala calităţile de bucătar în PMAN. Filat: Îmi pun şi eu şorţul

Embed:

Provocare pentru Guvernul Filat! Ministrul Agriculturii îşi invită colegii să-şi demonstreze calităţile de bucătar, chiar în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Moldovenii ar putea gusta din bucate pregătite de oficiali de Sărbătoarea Vinului, care va avea loc de pe 7 până pe 9 octombrie.

Vasile Bumacov propune ca miniştrii să gătească bucate speciale, care se potrivesc cu vinurile noastre. El speră că oficialii vor accepta provocarea.

"Avem peştele nostru dulce, crescut în apele noaste, cu un vin alb se potriveşte perfect. Noi putem foarte bine să combinăm carnea, mămăliga cu brânza de oaie cu un roze sau cu un vin roşu", povesteşte Bumacov. Ministrul se laudă că, cel puţin el, poate concura cu orice gospodină.

Şi premierul Vlad Filat spune că şi-ar pune şorţul peste costum, ca să-şi etaleze priceperea de bucătar. "E posibil să fac un pilaf aşa mai complicat. Sarmale nu o să fac", mărturiseşte şeful Guvernului.

Pentru că au liber, miniştrii nu au fost de găsit, astăzi, decât la telefon. Ideea lui Vasile Bumacov le-a părut, însă, inspirată.

"Cu mare plăcere o voi face. Sunt un mare iubitor de vinuri moldoveneşti. Ştiu mai multe să gătesc, dar va fi o surpriză dacă va avea loc acest eveniment", a declarat ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

"Pot să fac şi un borş dacă vorbim de culinărie. Pot să pregătesc şi un miel, dar cel mai mult îmi place să pregătesc bucatele din carne la grătar", s-a lăudat ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa.

Ministrul Agriculturii speră că, dacă iniţiativa sa va fi acceptată, numărul celor care vor veni la Sărbătoarea Vinului va creşte considerabil. Sărbătoarea a fost instituită acum zece ani, la sugestia preşedintelui de atunci, Vladimir Voronin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu