Miniștrii din guvernul Maiei Sandu numesc în funcții NAȘI și CUMĂTRI

După o oră jumătate, Andrei Popov, a adăugat un post-scriptum în postarea sa de pe Facebook, unde scria că are o relație specială cu Nicu Popescu.

PS-ul vine după ce și ministrul Nicu Popescu a scris de la Washington pe pagina sa de Facebook că se desparte de șeful său de cabinet, Andrei Popov, care ar fi și nașul său de cununie. Ministrul spune că deja criza a trecut și Andrei Popov va reveni la activitățile sale anterioare.

Cumătrizmul nu mai este o problemă pentru noua guvernare. După ce ministrul de interne Andrei Năstase l-a numit pe cumătrul său șef la IGP, șeful diplomației moldovenești Nicu Popescu l-a făcut șef de cabinet pe nașul său de cununie Andrei Popov. 

Pe pagina sa de Facebook, Andrei Popov, cel care până acum critica dur astfel de acțiuni, a venit cu o justificare

"Singurul obiectiv major era să asigurăm activitatea cât mai eficientă al ministrului Popescu în condițiile de criză politică și instituțională. Orice alte considerente au fost secundare, inclusiv cele legate de posibila percepție a unui conflict de interese având în vedere prietenia și relația noastră specială."

PUBLIKA.MD amintește că Andrei Popov a fost membru al PDM, fiind promovat de conducerea Partidului Democrat în funcția de viceministru de externe în perioada 2009-2013, apoi în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Austria prin cumul și în Slovacia, în perioada 2013-2016. De asemenea, Popov a ocupat o perioadă și funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind ales la fel pe lista PDM. Andrei Popov a muncit și la postul de televiziune TV8, care susține actuala guvernare. 

CITEȘTE ȘI: Cumătrism și nănășism în "guvernul" Maiei Sandu. Așa-numitul ministru de externe l-a numit pe Andrei Popov, nașul său de cununie, în funcția de șef de cabinet

Nicu Popescu a fost în mai multe perioade de timp consilierul lui Vlad Filat, fostul șef de partid al Maiei Sandu. Pe data de 29 ianuarie 2010, Nicu Popescu a fost numit la propunerea primului ministru de atunci, Vlad Filat, Consilier principal de stat responsabil pe probleme de integrare europeană și relații externe. Ulterior, finul de cununie al lui Andrei Popov a plecat din echipa PLDM ca pe data de 28 noiembrie 2012 să revină în echipa lui Filat în calitate de consilier principal pentru politici publice și afaceri europene.

Lasă un comentariu