Miniştrii de Finanţe ai statelor din G20 se reunesc la Istanbul. Agenda discuţiilor

Embed:

Greii economiei mondiale participă astăzi la reuniunea finală a forumului ţărilor membre G20, care s-a desfăşurat zilele trecute la Istanbul. Gazda reuniunii, vicepremierul Turciei Ali Babacan, şi-a exprimat convingerea că economia globală va înregistra o creştere în acest an.

"Credem că în acest an 'implementarea' este cuvântul-cheie. Dacă vom merge până la capăt cu ceea ce ne-am propus, suntem convinşi că economia mondială va înregistra o creştere rapidă", a declarat vicepremierul Turciei.

Una dintre cele mai importante provocări din acest an pentru economia mondială este situaţia din Grecia. Înainte de întâlnirea de la Istanbul, reprezentanţii Statelor Unite şi ai Canadei le-au cerut liderilor Uniunii Europene şi oficialilor de la Atena să ia în considerare un compromis în privinţa datoriei publice a Greciei, care ajunge la 315 miliarde de euro.

De cealaltă parte, ministrul elen al Finanţelor a declarat că uniunea monetară se va prăbuşi, dacă ţara sa va fi forţată să renunţe la euro. Luni, agenția de evaluare financiară Moody's a retrogradat cu o treaptă rating-urile a cinci bănci elene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu