Miniştrii de externe ai Ucrainei, Rusiei, Germaniei și Franței au convenit asupra unui pachet de măsuri pentru a pune capăt luptelor din Ucraina

Embed:

Comunitatea internaţională face o nouă tentativă de a instaura pacea în Ucraina. Miniștrii de externe ai Ucrainei, Rusiei, Germaniei și Franței, reuniţi la Berlin, au convenit asupra unui pachet de măsuri pentru a pune capăt luptelor dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi.

"Am reuşit să convenim asupra unor măsuri ce ar permite adoptarea unui armistiţiu de ambele părţi", a declarat ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Ministrl de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, şi cel al Rusiei, Serghei Lavrov, au convenit să iniţieze negocieri trilaterele, cu participarea reprezentanţilor separatiştilor proruşi. Şeful diplomaţiei de la Kiev a subliniat că armistiţiul este posibil doar dacă părţile vor accepta planul de pace propus de preşedintele Petro Poroşenko.

"Vrem să obţinem un armistiţiu, de aceea, suntem deschişi pentru crearea unui grup de contact", a menţionat ministrul de Externe al Ucrainei

Următoarea rundă de negocieri este programată pentru data de 5 iulie şi va fi mediată de OSCE.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu