Miniştrii apărării din ţările NATO se întâlnesc la Bruxelles. Ce subiecte va include agenda discuţiilor

Embed:
Miniştrii apărării din statele membre NATO se întâlnesc azi la Bruxelles pentru a pune la punct ultimele detalii înaintea summitului de luna viitoare. Pe agendă sunt mai multe subiecte legate de structura de comandă a Alianţei, majorarea efectivelor şi ameninţările din flancul estic.

Secretarul general NATO a subliniat că Alianţa este deschisă la dialog cu Rusia, însă totul depinde de atitudinea Moscovei. Cât priveşte sancţiunile impuse de aliaţii europeni şi de Statele Unite, nu vor fi făcute concesii, a adăugat Jens Stoltenberg.

"Cred că sancţiunile sunt importante pentru că transmit un mesaj clar Rusiei: acţiunile întreprinse în Ucraina nu pot rămâne nepedepsite. Rusia trebuie să îşi schimbe comportamentul şi abia apoi vor fi ridicate aceste sancţiuni", a spus secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Alianţa Nord-Atlantică se adaptează permanent noilor provocări de securitate, iar în aceste condiţii, statele membre discută despre majorarea personalului, dar şi a resurselor alocate sectorului apărării.

"Repartizarea sarcinilor nu ţine doar de bani, ci şi de echipamente militare şi trupe. Şi aici tendinţa e pozitivă", a spus secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Summitul NATO va avea loc luna viitoare, în data de 11 şi 12 iulie, la Bruxelles. La reuniune vor participa şefi de state şi guverne ale ţărilor membre. Aceştia urmează a fi aprobe decizii importante şi să traseze obiectivele pentru perioada următoare.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu