Ministra Sănătăţii din Guvernul Sandu a anunţat că închide un proiect susţinut de OMS: Nu mai utilizăm resursele pentru cai verzi

"Încheiem caravana, lăsăm doctorii la vatră, nu mai utilizăm resursele pentru cai verzi". 

Aşa a calificat noua ministră a sănătăţii Ala Nemerenco beneficiarii proiectului "Un doctor pentru tine". Aceasta a anunţat pe Facebook că încheie campania, lansată de Guvernul Filip pentru a spori accesul populației din zonele rurale la servicii specializate. Campania, care a fot susţinută şi de OMS. 

Nemerenco nu s-a oprit aici, aceasta a mai scris că rezidenţii, care le acordau oamenilor asistenţă medicală, "vânturau vânt prin ţară" şi a recurs la ameninţări: 

"Iar cu cei care încă scriu rapoarte și fac comunicate despre caravana fericirii electorale în loc să-și suflece mânecele să muncească la greu pentru acest popor, va trebui pur și simplu să ne luăm rămas bun."

Publika.md aminteşte că proiectul "Un doctor pentru tine" a fost lansat în august 2018. În cadrul campaniei specialiștii endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi au mers prin satele din Republica Moldova şi au examinat oamenii, care nu au posibilitatea să ajungă la un specialist. 

Tot în această perioadă copiii au fost consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică, vârstnicii au putu să-şi facă screening prin radiografie pulmonară, iar femeile din localitățile rurale au beneficiat de servicii de screening mamar gratuit. 

CITEŞTE ŞI: Un doctor pentru tine, continuă. În acest an, campania va ajunge în fiecare localitate din țară

În total au fost consultate peste 70 de mii de persoane. 

Succesul proiectului a fost remarcat şi de către directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a manifestat interesul pentru preluarea conceptului și în alte țări.

CITEŞTE ŞI: OMS: Campania Guvernului Filip "Un doctor pentru tine" ar putea fi preluată și de alte țări

Lasă un comentariu